Onze eerste Labrador teef “Nova” is uit 1999. Nova had geen stamboom en een behoorlijk vervelend verleden, maar na een aantal jaren geduld, liefde en veel (jacht-)training is het mijn maatje voor het leven geworden! 

Door Nova heb ik de liefde voor de Labrador gekregen en is ook bij mij het Labradorvirus toegeslagen. Hierdoor begon onze roedel zich langzaam uit te breiden.

Mijn interesse in honden bleef ook groeien en na KK1 gedaan te hebben was het hek van de dam. Ik genoot van de honden en de (jacht)training en ook de praktijkjacht werden voor ons een belangrijke hobby.  Na heel wat jaren KNJV training te hebben gegeven ben ik mijn eigen hondenschool begonnen (www.dogeyes.nl). Ik geef diverse gehoorzaamheidstrainingen en heb mijn opleiding tot Kynologisch Gedragstherapeut met goed gevolg afgerond. 

Ik wilde graag een keer een nestje fokken. Een nestje fokken met het streven gezonde, met het juiste uiterlijk en karakter labradors te krijgen. Wat een eer was het toen Sjoukje me vroeg mede-eigenaar van de Ansjoros kennel te worden en 
mij “de fijne kneepjes van het vak” te leren. Mijn droom werd werkelijk met grote dank aan Sjoukje waar ik zo ontzettend veel van mocht leren over alles wat met de Labrador te maken heeft en meer. Jaren lang kreeg ik er erg familie bij. Een mentor van onschatbare waarde!

Helaas is Sjoukje in mei 2014 overleden. Al haar kennis en liefde voor de Labradors zal ik proberen voort te zetten in de volgende generatie “Ansjoros” hondjes. 

Yvonne Bugel-Jansen