De Ansjoros kennel is al meer dan 40 jaar bekend bij de Labradors. Gestart eind jaren 70 door Sjoukje Hofma:

Mijn levenlang ben ik gek op dieren geweest. Dus toen Max en ik gingen trouwen kwam de eerste hond over de vloer. Uit het asiel, een schat van en vuilnisbakje, maar niet voor Max. De hond had maar 1 baasje en dat was ik, want Max werd niet geaccepteerd. Heel verdrietig maar hij moest weg het ging niet langer. Daarna kwam er een Golden, een hele bange hond, die nog niks meegemaakt had. Met veel geduld werd het een  SUPER FIJNE  hond, ook voor de kinderen. Al gauw volgde er een zwarte Labrador reu, die zo mooi uitgroeide, dat we besloten er een tentoonstelling mee te lopen. Blacky (een originele naam) won zijn klasse, en toen was het hek van de dam, het Labradorvirus had toegeslagen! 
Er werd een teefje aangekocht, want ik wilde graag gaan fokken. Ook moesten we een ander huis kopen met meer ruimte voor de honden en zo is het begonnen in 1974.
Een paar jaar geleden kwamen we in contact met Yvonne en Rene Bugel, jonge mensen die graag wilden gaan fokken. Na verloop van tijd hebben we besloten om samen verder te gaan. De kennel “van de Ansjoros“ staat nu op twee namen. Het is een fijn gevoel te weten dat de kennel wordt voortgezet als wij er niet meer zijn of gewoon te oud zijn om nog te fokken. Wij kunnen deze twee geweldige mensen wegwijs maken in Labland en proberen de kennis over te dragen en ik weet zeker dat dat gaat lukken. 
Yvon en Rene heel veel succes !!!!!

Sjoukje Hofma-vd Mark

Juni 2013

Vanaf nu draag ik het stokje over aan Yvonne Bugel. Bijna 40 jaar heb ik gefokt maar er komt een tijd dat het niet meer gaat. In Yvon heb ik een volwaardige opvolgster gevonden. Zij houdt er dezelfde normen en waarden op na en net als ik houdt ze van hetzelfde type Labrador. Ze zal nog regelmatig bellen met vragen en dat is alleen maar heel erg prettig. De kennelnaam blijft dus Van De Ansjoros en daar ben ik heel blij mee! 
Tenslotte  is 40 jaar een lange tijd dat ik en Max al onze liefde in de Labjes gestoken hebben.  Ik wil AL mijn puppykopers bedanken voor het vertrouwen dat ze in ons hadden en waar hele fijne vriendschappen uitgegroeid zijn. Yvon en Rene Bugel heel veel succes !!!!!

Mei 2014

Mei 2014 is Sjoukje Hofma op de leeftijd van 72 jaar overleden. Een geweldige vrouw, sociaal, vol met humor, labrador liefhebber pur sang. Haar honden kwamen altijd op de eerste plaats. In 40 jaar tijd heeft ze haar kennel opgebouwd door eerlijkheid, zonder enige arrogantie en met heel veel liefde voor haar honden. Haar onschatbare kennis, het behalen van jachtdiploma’s, het fokken en showen van kampioenen zullen nooit worden vergeten. Haar motto “wij fokken op type en karakter waarbij de gezondheid de grootste rol speelt” heeft er voor gezorgd dat ze heel wat prachtige honden met het typerende “Ansjoros-karakter en streken” in de loop der jaren uit haar kennel heeft voortgebracht. 
Mooie herinneringen aan een mooie vrouw…..