Ze zijn geboren!

Natuurlijk heb ik alle aanstaande baasjes al gersproken, maar nu even rustig zitten voor het hele verhaal.

Vorige week woensdag zijn de pups geboren! Het was eigenlijk een bevalling uit het boekje, zo snel ging het allemaal. In de ochtend om 9 uur de eerste en eind middag was de laatste er. Het waren in totaal 10 pupjes waarvan helaas de laatste 3 dood geboren. Dat gebeurt helaas af en toe en de reden? De natuur denk ik dan maar…..Maar we zijn blij met de 7 die er gelukkig gezond uit zijn gekomen!

De eerste dag zit je in een soort roes, ook al heb je deze keer geen nacht overgeslagen, het hakt er dan toch wel weer in. De kist staat nu voor de eerste keer heerlijk in de woonkamer dus dat maakt het allemaal lekker praktisch. Ik kan nu ’s nachts over het randje van de leuning kijken of het goed gaat. Rose is een soort van prinses op de erwt en veel te voorzichtig met haar baby’s: ze durft als ze even uit de kist is, niet meer terug. Bang om op een pupje te gaan liggen. Heel lief natuurlijk maar dat zorgt ervoor dat ik dus even de weg vrij moet maken voordat madame wil gaan liggen…..Al doe ik het met alle liefde 🙂
Vrijdagochtend vond ik Rose niet oke…Nu is het normaal dat ze na zo’n bevalling wat verhoging hebben, het is immers niet niks. Maar ze kreeg echt dikke hoge koorts. Het hele weekend is het een beetje zo gegaan, dan weer koorts, dan zakte het een beetje, dan weer koorts. En nu (maandag) is ze er nog niet, maar het is van dikke hoge koorts naar verhoging nu. Ik sta er iedere keer weer van te kijken wat een aanslag zo’n bevalling voor een hond is. En iedere keer denk ik weer waarom doe ik het nou? Slapenloze nachten, zorgen, zorgen, zorgen. Maar dit is de reden waarom ik het doe:

En natuurlijk niet te vergeten de reacties van de toekomstige baasjes! Altijd zo leuk om mensen blij te kunnen maken! Inmiddels heb ik gezellig contact met iedereen via de app. Een aantal ken ik al persoonlijk, een aantal moeten nog voor het eerste bezoekje komen. Maar dat geeft niet, eerst alles rustig op de rit hier met mams en pupjes en dan is het tijd voor de toekomstige baasjes. Meestal met zo’n 3 weken mag er voor de eerste keer bezoek komen. Als alles goed gaat kan het misschien al het weekend als ze 2,5 week oud zijn, maar dat moeten we tegen die tijd even zien. Ik zou zeggen, voorlopig mogen jullie de agenda’s redelijk leeg houden de komende weekenden 🙂 Zoals ik bij de meeste al heb aangegeven, jullie mogen straks (op afspraak) zo vaak komen als je wil. Ik wil zelf heel graag, zeker de mensen die ik niet ken, minimaal 3x zien zodat we een goed beeld kunnen vormen met 6 weken welk pupje bij welk gezin past. Uiteraard zijn jullie door de weeks ook welkom, alleen de avonden zijn gezien mijn hondenschool niet zo handig. Maar overdag, geen probleem!

Toen de pupjes werden geboren waren ze zo tussen de 350 en 450 gram. Het leuke aan de foto’s in het album vind ik, dat je ze via de foto’s gewoon ziet groeien! Vooral als ze met elkaar in het bakje zitten. Dit bakje is als we 2x per dag de kist even verschonen dan stoppen we ze daar even in. Maar ik vrees dat we snel weer over moeten naar een grotere (was)mand want dit gaat niet lang passen. We zitten op de 6e dag en sommige zijn al over de 600 gram. Dus mams heeft slagrom!

Voor nu heb ik niet heel veel te melden, mijn hoofd zit nog vol met slaap. Ik ga een fotoalbum aanmaken voor dit nest en de link vinden jullie hieronder:

Klik hier om naar het nieuwe fotoalbum te gaan van de pups van Rose x Pelle

 

Tot snel!

Yvonne

4 reacties

  1. Dag Yvonne,

    Geweldig deze blog en heerlijk om de pups met Rose te zien! It brings back memories.

    Hartelijke groet,
    Annemarie en rest van de familie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *