Time flies….

6 weken oud…..ik moet er maar niet teveel nog over nadenken dat dit avontuur met onze fantastische bruine frummels volgende week bijna afgelopen is. Gaan we volgende week wel over verder nadenken šŸ˜‰

De meeste afspraken voor het afhalen staan gepland en wat zit iedereen al in spanning te wachten welk pupje bij hun gaat wonen! Komend weekend weten we het dus zondag zal ik iedereen vertellen/bellen wie waar gaat wonen! ik heb op 1 zondag 5Ā bezoekjes staan dus ik ga heel onbehoorlijk zeggen dat iedereen zo’n uurtje heeft andersĀ loopt mijn oh zo strakke planning totaal in de soep šŸ˜‰


Alle karpetten liggen in huis? Jullie zijn al op je knieĆ«n door de kamer gegaan om te kijken of alle kabels weg zijn/planten hoog staan/rotzooi opgeruimd is, oftewel puppyproof is?Ā Tuin nagelopen dat er geen ontsnappingsroutes zijn? Wie heel erg gesteld is op zijn bloemenperkjes kan ik adviseren om even een stukje gaas nog te kopen en het betreffende perkje af te zetten, want jullie krijgen geen garantie op kapotte planten….De dierenarts die je graag wil bezoeken moet nu ook wel bekend zijn, want met 9 weken moet je daarheen om de eerste (voor de pup de tweede) enting te halen. De bench staat al op de goede plek? Niet vol in het middag van de kamer maar lekker in een hoekje waar het tochtvrij is en waar de pup lekker rustig kan slapen. Leer de kinderen nu al niet in de bench te komen, zodat ze straks de pup ook lekker met rust laten als die daar ligt.
Hopelijk zijn de feestdagen ook goed geregeld en is het geen groot feest met kerst/oud en nieuw in huis en hoef je niet met je pup heen en weer te slepen naar onbekende (en dus voor het gevoel van de pup onveilige!!) plekken zoals bij vrienden of familie. Gewoon lekker thuis, want vergis je er niet in dat je een baby in huis hebt die het allemaal best wel eens spannend kan vinden. Ik kan het niet genoeg zeggen enĀ jullie alleen maar met klem adviseren om even een jaartje rustig de feestdagen door te komen zodat je straks een stabiele hond hebt die overal mee naartoe kan en vooral durft….Helaas kom ik in mijn werk te vaak honden tegen die niet goed gesocialiseerd zijn met onbekende situaties (of overprikkeld zijn) waardoor er enorme gedragsproblemen kunnen ontstaan. Dus rust…rust…rust!
Begin volgende week stuur ik jullie alle benodigde informatie toe over de contracten en betalingen. Dit zal per mail zijn.

Wat hebben de pups de afgelopen week alweer een hoop stappen gemaakt. Lekker buiten spelen (helaas niet zo vaak als ik zou willen gezien het weer), disco in de keuken met harde muziek, het nodige klim en klauterwerk, kennis gemaakt met de andere honden en heel veel bezoek en kindjes gezien.

Afgelopen maandag is de chipper geweest. Deze mevrouw is van de Raad van Beheer. Dit is de organisatie die de stambomen regelt voor de pups. Deze heeft de pupjes allemaal voorzien van een chip en daarna wat dna (wangslijm) afgenomen. Als jullie dan straks je stamboom krijgen staat daar op dat het echt kinderen van Rose en Pelle zijn, omdat die als ouders van dit nest ook hun dna hebben afgestaan.

Gisteren was de dierenarts hier en heeft de pupjes geĆ«nt en nagekeken. En gelukkig, allemaal gezond verklaard! Mooie schone oogjes/oortjes, gebitjes staan goed, hartjes kloppen goed, dus ze hebben hun stempel “OK” gekregen! De dierenarts heeft dit alles in een paspoort gemeld die jullie straks ook van mij meekrijgen als je je pupje op komt halen.

Hebben jullie je puppycursus al geregeld? Zo heel af en toe krijg ik helaas wel eens telefoontjes dan het hondje van een van mijn pupkopers zo enorm druk is/niet luistert / de boel terroriseertĀ of wat dan ook. En dan blijkt dat men niet meer op training zit of helaas alleen een puppycursus heeft gedaan. Ik kan het niet genoeg benadrukken (ook al heb je al tig honden gehad!) een labrador is een hond met energie en een hond die bekend staat om zijn enorme “will to please”. Welk boek je er ook op openslaat, in iedere omschrijving van de labrador staat “will to please”. Oftwel ze willen graag werken. En werken kan gewoon lekker een uurtje training zijn met je baas. Niet alleen een uurtje in het bos wandelen, maar gewoon lekker trainen. Dus doe mij, maar vooral je hond een plezier en blijf voorlopig (1,5 / 2 jaar) met je hond naar je hondenschool gaan. Bevalt je puppytraining toch niet zo? App/bel/mail me en we gaan op zoek naar een ander. Zo moeder overste heeft gesproken :p Nee hoor, zonder gein, je hondje verdiend het, dus geef hem/haar dat dan ook.

Vragen? Bellen! Ik ga nu weer knuffelen..het kan nog even een weekje.

Tot snel!

Yvon (die nu wel lichtelijk weemoedig gaat worden…)

Niet te vergeten, de foto’s van deze week šŸ˜‰ Klik hier

 

 

5 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *