Ruim 1,5 week later….

….kan ik zeggen dat het goed gaat! De koorts bij Roosje is weg, en de pupjes groeien tegen de klippen op! Soms een beetje teveel, maar we moeten wat te klagen houden he 🙂 De slagroom doet z’n werk want inmiddels zijn ze allemaal alweer zwaarder dan een pak suiker! Over de kilo, het blijft altijd weer een mijlpaal. Rose is wederom een topmoeder! Ze verzorgd haar baby’s goed, ik moet me er eigenlijk niet mee bemoeien, ze regelt het allemaal zelf. Ik lig nog wel lekker op de bank naast de pupjes te slapen, want ‘snachts vindt ze het nog wel wat lastig als ze bij de pups gaat liggen. Ze durft dan niet te gaan liggen omdat ze bang is om op een pup te gaan liggen. Maar dat geeft niet, zo keuvelen we lekker de hele dag een beetje aan.

De pups waren voor het weekend een beetje, nou ja niet een beetje eigenlijk behoorlijk, klagerig. Dan krijg je het wel spaans benauwd, want ook al zit je ruim 15 jaar in de fokkerij van honden, als het om je hondje gaat en een dosis slaapgebrek wordt je soms stik onzeker. Gelukkig heb ik hele lieve mensen om me heen die ik altijd mag bellen. En dat heb ik ook gedaan. Waar je je pups altijd goed warm moet houden, vinden deze het heerlijk om even op een koude handdoek te liggen. Even buikjes koelen en dan lekker slapen….en zo heeft ieder nest weer wat! 🙂 Maar om er achter te komen is altijd weer even een speurtocht. Dus nu we ze na het drinken horen klagen, leg ik even een koude handdoek neer, ze kruipen er zelf heen, en storten zit lekker neer:

 

Ze groeien goed, mams doet het goed, ik heb eigenlijk nu niets te klagen en ben tevreden!
Als alles gaat zoals het nu gaat staan de eerste afspraken alweer gepland voor komend weekend. Nu heb ik altijd wel een behoorlijk pakketje eisen als de aanstaande puppy baasjes komen 😉 In ons allereerste nestje is er ook een heel vervelend virus terecht gekomen waardoor er een aantal puppen heel erg ziek zijn geworden en zelfs een pupje is overleden. Dit willen we natuurlijk nooit meer meemaken.
Dus: zorg dat je schone sokken aan hebt want bij binnenkomst bij de voordeur mogen de schoenen uit. Ook vraag ik om schone kleren aan te doen en niet eerst nog even met de hond naar het bos en dan hierheen te komen. Iedereen mag z’n handen wassen en dan gaan we naar de pupjes. Noem het té voorzichtig, maar ik wil geen risico meer lopen.
Dan wil ik jullie ook verzoeken om rustig te zijn, zeker de kindjes. De pupjes mogen niet opgetild worden en in het begin zeker de handjes even uit de kist houden. Rose is erg beschermend en zelfs de mensen om ons heen houdt ze heel scherp in de gaten als het haar baby’s aangaat. Op het moment dat voor de moeder de stress te veel wordt kan het zijn dat haar melkproductie terug loopt. Dan hebben we een groot probleem en ook dat willen we niet.
Dus ons motto is: Schoon, maar vooral rust, rust, rust.
Ik hoop dat jullie dit willen aanhouden de komende weken.

uiteraard hebben we geprobeerd zo vaak mogelijk foto’s te maken. Je ziet ze groeien! De leuke foto’s komen pas als ze straks kunnen lopen en de oogjes open zijn, maar voor nu: Geniet van de foto’s!

Klik hier om naar het fotoalbum te gaan

Groetjes

Yvonne

5 reacties

 1. Beste Yvonne,
  Wat een goed nieuws dat het goed gaat met Rose dat is een grote zorg minder.
  En nu dat de pups groter worden en het goed doen, kunnen jullie ook meer genieten.
  Wat een super mooie en schattige foto’s heb je op je blog geplaatst.
  Ook lief de pups met die knuffels. Em wat worden ze alweer groot.
  We zijn echt super nieuwsgierig ze in het echt te bewonderen.
  Heel veel succes met de pups, en tot snel

  groetjes uit Harderwijk

 2. Congratulations on your work.
  I have recently published a children’s book on rhino poaching and was wondering if I could visit your sanctuary to meet some of the orphans. During my research for the book, I visited a number of farms, gathering information and engaging as much as possible with the animals but was unable to meet an actual rhino orphan, which is the topic of my book.
  It would be an honour to meet/chat with a team member and perhaps see one of the orphans.
  Please see my website below for info on the book.
  Thank you
  Best Regards
  Fulla Planets

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *