4,5 week oud!

Wat vliegt de tijd!!! Jeetje, door alle gezellige bezoekjes ben ik er helemaal niet aan toe gekomen om het blog bij te werken, foto’s te maken en jullie verder te informeren. Gelukkig heeft iedereen de pupjes gezien en in het “eggie” is het immers altijd leuker toch?
Inmiddels eten onze flupsels hun buikjes lekker rond in de keuken. Begin vorige week aten ze nog in kleine bakjes en nu zitten ze inmiddels uit de serieuze grote bakjes die in de puppy-bar staan. Wat dus ook betekend dat ze lekker met z’n allen rondstappen in de keuken. Wat een feest!

Ik had heel wat op mijn lijstje staan om met jullie te delen dus ik begin maar gewoon bovenaan:

Wat ik altijd zo leuk vind van alle bezoekjes zijn de vragen die iedereen heeft. Soms heel uiteenlopend en soms gewoon dezelfde vragen. Veel vragen gingen over de kleden op de vloer. Koop niet te dure kleden want het risico dat ze ondergeplast worden zolang ze niet zindelijk zijn is natuurlijk wel groot. Maar zorg wel voor redelijke kleden die er een beetje fatsoenlijk uitzien want je moet er een jaar lang tegenaan kijken als je een gladde vloer hebt!! Ja een jaar, niet alleen de eerste paar weken….. Ik kan het niet vaak genoeg zeggen, doe het eerste jaar voorzichtig met je pupje. Beter een jaar rustig aan en hopelijk 12 jaar genieten dan het eerste jaar te snel en te veel en met 4 jaar een kreupele oude hond 🙁

Ook heb ik in jullie puppyboekje aangegeven dat wij het eerste jaar Primeval Puppygelatinaat geven bij de voeding. Dit is een supplement (poeder) die erg goed is voor de ontwikkeling van het skelet. Als ik bij de orthopeed kom om röntgenfoto’s te maken zegt hij altijd: ik kan zien dat je die honden wat extra’s geeft, zo’n mooie botstructuur. Dus mijn advies aan jullie is ook om dit te geven. Het hoeft alleen het eerste jaar en daarna kun je stoppen. Hier vind je er meer informatie over: Primeval
Als ik dan toch linkjes aan het uitdelen ben 🙂 Het voer wat de pups nu eten en waar ze ook op weggaan is van Prins. Dit is in veel dierenwinkels (en volgens mij ook tuincentra) te verkrijgen. Maar je kunt het ook online kopen waar het iets goedkoper is via: Brekz.
De eerste grote zak voer kunnen jullie bij ons kopen zodat je de eerste tijd vooruit kunt. Met een grote zak van 15 kilo doe je zeker ruim een maand. Ook krijg je een puppy-pakketje waar een klein zakje voer bij zit. Mocht je meer da 1 zak willen afnemen als je daar ruimte voor hebt en je vindt het handig laat maar even weten dan kan ik wat bijbestellen. Meer info over hoe we het straks gaan doen bij het ophalen krijgen jullie binnenkort op de mail.

Ik krijg vaak te horen zit je op Facebook…ja 🙂 Dus als je vriendjes wilt worden gezellig! www.facebook.com/ybugel Als je zoekt op “Ansjoros” kom je in een besloten groep waar je je aan kunt melden. Hier zitten allemaal eigenaar met een ansjoros-labje 🙂

Een aantal van jullie hebben het al gedaan, maar als je graag een speeltje/knuffeltje mee wilt nemen naar het nest is dat uiteraard prima hoor! Vergeet het niet mee te nemen als je je pup komt halen 😉 Van ons krijgen ze ook een dekentje mee waar lekker de geur van het nest en mama aanzit.

Dan nog het onderwerp feestdagen……ik vind het persoonlijk (voor de pup) een rottijd om een klein pupje in huis te hebben. Er komen voor veel gezinnen hele drukke dagen aan. Hou rekening met het feit dat je een pup in huis hebt. Ik ben daar heel simpel in, volgend jaar kun je de feestdagen weer uitgebreid met iedereen vieren (nooit je hond alleen laten met oud en nieuw, hoe oud ze ook zijn!!!) maar voor dit jaar zul je toch echt de meeste afspraken af moeten zeggen en het een beetje rustig aan doen. Weg met je pup is gewoonweg niet handig en niet te doen. Ook een huis vol mensen is niet fijn. En zeker met oud en nieuw niet. Feitelijk heb je een baby in huis van net een paar weekjes. Ga niet met oud en nieuw zeulen met je hond naar vrienden of familie. Nodig desnoods wat mensen bij je thuis uit maar maak het niet te gek. Je kunt gewoonweg niet de hele avond je oog op je pup houden als er veel mensen zijn. En beter nu een jaar rustig zodat je je pupje goed leert dat het niet raar is al die knallen en flitsen (en eten) en volgend jaar weer leuke avonden, dan nu een overprikkeld hondje waar je de komende 12 jaar mee aan huis gekluisterd zit omdat ze vuurwerkangst hebben (of erger nog, ook voor onweer en andere harde knallen). Dus let goed op en laat deze feestdagen een beetje rustig zijn.
Ook neemt je pup werkelijk alles wat hij/zij tegenkomt in z’n bek. Dus ook de kerstballen/versieringen. Dat kan enorm gevaarlijk zijn, maar vooral het eten. Denk aan alle pepernoten het weekend dat je pup komt. Of aan alle chocolade, want chocola is echt heel giftig (tot dodelijk!!) voor je hond.

Ik zal een paar belangrijke artikelen voor jullie neerzetten die mooi duidelijk en onderbouwd zijn:

Vuurwerk en honden

Giftige zaken

Bijten bij pups

Kinderen en honden

Dit zijn veel voorkomende onderwerpen. Ook al heb je al een hond gehad, lees deze artikelen weer even door. Er is in de afgelopen jaren heel wat veranderd in hondenland. Hopelijk hebben jullie hier wat aan. Een pup in huis heeft een goede voorbereiding nodig, dus lees je goed in!

Hebben jullie al een goede hondenschool gevonden? Ik vind het leuk om te horen waar jullie heen gaan!

Nou, uiteraard zijn er de afgelopen tijd weer heel wat foto’s gemaakt! Ook heb ik samen met Celine (mijn stagiaire die momenteel heeeel fijn meehelpt!) een leuke fotoshoot gedaan met de pupjes. Dus tegen de tijd dat jullie de kerstkaarten ontvangen zien jullie vast wat bekends voorbij komen 🙂

Klik hier weer voor de link naar het fotoalbum

En zoals altijd: mochten er vragen zijn, stel ze gerust!!!!

Groetjes,

Yvonne

 

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *