3 weken oud

En ineens zijn ze 3 weken oud en vliegt de tijd voorbij……

Wat een week met enorm veel leuke ontwikkelingen! Vorige week woensdag waren de puppeltjes 2 weken oud en begon een mooie ontwikkeling…de oogjes gingen open. Ook stonden er een aantal als bambi op hun pootjes. Waar ze eerst nog alleen op geur van mama reageerden gingen ze wat meer de bak verkennen. Inmiddels is het hek van de dam ๐Ÿ™‚

Met 2, 4 en 6 weken worden de pupjes ontwormd. De eerste 2x gaat dat met een vloeibaar middel. En dat geeft altijd hรฉle leuke foto’s ๐Ÿ˜€ Het album staat er vol mee!

Afgelopen weekend hebben we alle bezoekjes gehad van de toekomstige baasjes en wat was het weer leuk. En wat was ik trots op mijn lieve Roosje <3 Ze hield haar pupjes en de mensen wel degelijk heel goed in de gaten, maar niemand die er wat van merkte gelukkig ๐Ÿ˜‰ En als het haar teveel werd ging ze lekker bij haar baby’s liggen. En oh oh oh wat zijn wij verwend door iedereen! Bloemen, hele mooie cadeautjes en lekkere kluifjes voor de hondjes. Superlief allemaal!!!

Deze week weer mooie nieuwe ontwikkelingen. Maandag hebben de pupjes de grote verhuizing gehad van de woonkamer naar de puppykamer. Een kleine ren is aan de kist vastgemaakt, zodat hun wereld een klein stukje groter kan worden. Volgende week zullen we het helemaal vergroten en krijgen ze hun eigen matjes om te gaan plassen en zal ook de zindelijkheidstraining een beetje van start gaan.

De volgende stap…eten! Om Rose een beetje te ondersteunen en omdat ze er gewoon aan toe zijn, zijn we vanmorgen begonnen met het eerste papje! Ik blijf de traditie voortzetten van Sjoukje: alle pupjes leren individueel te eten bij ons. Dus de pupjes komen stuk voor stuk bij ons op de keukentafel om te eten de eerste dagen. Dit heeft een paar voordelen: Het wordt niet zo’n enorme bende als ze met z’n allen uit 1 grote trog eten. We kunnen goed zien wie wat eet. Ze wennen er aan om vastgehouden te worden en even uit hun omgeving gehaald te worden. En de belangrijkste die wetenschappelijk aangetoond is: de kans op dat ze voernijd ontwikkelen is een heel groot stuk verkleind. Nee de allerbelangrijkste… het is gewoon zo leuk om te doen ๐Ÿ™‚

De leuke tijd is nu aangebroken! Het zijn echt hondjes aan het worden en we hebben contact! Ook voor de baasjes wordt het nu leuk, jullie hebben echt wat te zien als je langskomt ipv kijken naar die blinde molletjes. De eerste afspraken zijn alweer gepland, hartstikke leuk om jullie weer te zien allemaal.
Voor jullie begint nu ook de voorbereiding. Zoals besproken, jullie hondje mรณet straks echt naar school. Ook al heb je ervaring met honden, voor de socialisatie, voor de band met je hond, en vooral omdat de Labrador een hond is die wat moet doen, jullie moeten nu vast op zoek naar een goede hondenschool. Als je wat gevonden heb, vind ik het leuk om een link te ontvangen waar ze naartoe gaan. In jullie puppyboekje staat duidelijk omschreven waar je goed op moet letten bij het kiezen van een hondenschool.
Ook voor de aanschaf van de spulletjes kun je nu gaan kijken, als die er niet al zijn ๐Ÿ˜‰ Ga vast eens kijken bij Ikea, kwantum, leenbakker, wat dan ook voor goede kleden op de vloer. Hoe stroef je vloer ook is, je pup heeft totaal geen eelt op z’n pootjes en vliegt de kamer door, hout of steen. Mijn advies: ga eens op je sokken heel hard rondjes door de kamer rennen. Als je nergens uitglijd hoef je geen kleden neer te leggen….
Lees jullie puppyboekje goed door zodat we bij een volgend bezoekje evt jullie vragen nog kunnen beantwoorden.
Voor nu…ik ga puppyknuffelen…..

Klik hier voor het nieuwe album

Yvonne

5 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *