Over ons/About us

Beide zijn we opgeroeid met honden en toen we ons eigen huis hadden kwam onze eerste Labrador teef “Nova”. Nova had geen stamboom en een behoorlijk vervelend verleden, maar na een aantal jaren geduld, liefde en veel (jacht-)training is het ons maatje voor het leven geworden!
Door Nova hebben wij de liefde voor de Labrador gekregen en is ook bij ons het Labradorvirus toegeslagen.Hierna begon onze roedel zich langzaam uit te breiden.
We genieten van onze honden, het bezoeken van shows doen wij regelmatig en de (jacht)training en de praktijk zijn voor ons nog altijd een belangrijkere hobby. Na heel wat jaren KNJV training te hebben gegeven ben ik mijn eigen hondenschool begonnen (www.dogeyes.nl). Ik geef diverse (gehoorzaamheids)trainingen en heb mijn opleiding tot Kynologisch Gedragstherapeut met goed gevolg afgerond. Door mijn werk met honden is het belang van het fokken met honden met een goed karakter nog verder op de voorgrond gekomen. 
Wij vinden het geweldig om te fokken met ons geliefde ras, met het streven om hondjes op de wereld te zetten met goede gezondheid en met het juiste uiterlijk en karakter.
Wat een eer was het toen Sjoukje me vroeg mede-eigenaar van de Ansjoros kennel te worden en mij “de fijne kneepjes van het vak” te leren.
Onze droom werd werkelijk met grote dank aan Sjoukje waar ik zo ontzettend veel van mocht leren over alles wat met de Labrador te maken heeft en meer. Een mentor van onschatbare waarde en een vriendin voor het leven! Helaas is Sjoukje in mei 2014 overleden. Al haar kennis en liefde voor de Labradors zal ik proberen voort te zetten in de volgende generatie “v.d. Ansjoros” hondjes.

Indien je interesse hebt in een Ansjoros-labrador kun je altijd contact met ons opnemen. Wij verwachten van onze pupkopers dat men geen hele dagen werkt en bereid is om voldoende tijd en energie in zijn/haar hond te stoppen. Een Labrador is geen hond die alleen maar voor de open haard wil liggen, maar een hond met energie. Tevens kunnen er bij de labrador helaas ook enkele gezondheidsproblemen voorkomen. Meer hierover lees je in dit document van onze rasvereniging: Klik hier om te lezen.  Vragen? Bel of mail ons gerust!

 

Yvonne Bugel-Jansen